Smoker nedir?
Smooker fırını, hem tütsüleme hem de pişirme işlevlerini bir araya getiren bir pişirme cihazıdır. Smoker fırını odun talaşı veya pelet kullanarak yiyecekleri tütsülemenize ve aynı anda pişirmenize olanak tanır.Bu pişirme işlemi kızartma, fırınlama veya ızgara şeklinde olabilir. Smoker fırınları, restoranlar, endüstriyel mutfaklar ve evde, et, balık ve sebzelere tütsülenmiş lezzet katmak için sıkça kullanılır.Ayrıca tutuşturmak için gaz yakıtlı sistemler ile sistem desteklenebilmektedir.
Smoker fırınları, hem geleneksel tütsülemenin zengin aromalarını hem de modern pişirme yöntemlerinin rahatlığını birleştirdikleri için popülerdir. Bazı fırınlarda sıcaklık kontrolü, zamanlayıcı ve farklı tütsü ayarları bulunur, bu da onları hem profesyonel hem de amatör aşçılar için ideal hale getirir.
Smoker fırınları;Tütsü fırını kırmızı et,beyaz et ve sebzeler gibi çeşitli yiyecekleri tütsülemek için idealdir.
Ürünümüzün başlıca özellikleri:
- Çift yalıtımlı bir kapıya sahiptir
- Termostatla ayarlanabilir sıcaklık için, kapıya entegre termometreye sahiptir
- Katı yakıt ile çalışma
- Yüksek ısı yalıtımı
- İç gövde 430 kalite paslanmaz
- 430 kalite paslanmaz ve boyalı gövde
- 4 kat raf (4 layers of shelves)
- 2/1 Gn küvet uyumlu raflar
- Paslanmaz yuvarlak mil ızgara
- Doğal hava akışı kontrolü
- Duman çıkış kontrolü
- Tekerlek veya sabit ayak seçeneği
- 2-3 saatte pişirme ve tütsüleme özelliği
- Maksimum 80 kg et kapasitesi
Tütsü için talaş çeşitleri;
- Kayın odunu: Sıcak tütsülenmiş et ve balık için kayın talaşı tavsiye edilir
- Köknar talaşı: Soğuk tütsüleme etleri, soğuk etler ve av hayvanları için köknar ve ladin talaşı tavsiye edilir.
- Kızılağaç talaşı:Soğuk tütsülenmiş balık, et ve kümes hayvanları için kızılağaç talaşı tavsiye edilir.
- Elma talaşı: Soğuk tütsülenmiş et, kümes hayvanları ve balık için elma talaşı tavsiye edilir.
- Kiraz talaşı: Soğuk tütsülenmiş et, kümes hayvanları ve peynir için kiraz talaşı tavsiye edilir.
- Narenciye talaşı:Narenciye tütsüleme talaşı, yemeklerine meyveli bir dokunuş katmak isteyen sigara meraklıları tarafından beğenilmektedir.
- Meşe talaşı: Soğuk tütsülenmiş et ve av eti için meşe talaşı tavsiye edilir, ancak balık için önerilmez.
- Konyak sigara talaşı: Konyak Sigara Talaşı, yemeklerine benzersiz bir lezzet katmak isteyen sigara meraklıları tarafından beğenilmektedir.
- Kayın talaşı: Kayın talaşı soğuk tütsüleme et ve balık için tavsiye edilir.